Δευτέρα Ιούλιος 23 2018,  

Ιπτάμενος Ολλανδός στη Μαλαισία

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιόρτασε την Κυριακή (1/10), τα γενέθλια του ο Μαξ Φερστάπεν ο οποίος είδε 1ος την καρό σημαία στο Grand Prix της Μαλαισίας, στην 1η φετινή του νίκη και 2η στην καριέρα του συνολικά. Ωστόσο μεγάλο λόγο για να πανηγυρίζει εκτός του πιλότου της Red Bull έχει και ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός τερμάτισε δεύτερος και αύξησε τη διαφορά του από τον Φέτελ ο οποίος πέρασε πέμπτος την καρό σημαία. Στην τρίτη θέση ο Ρικιάρντο.

Ο Φερστάπεν ξεκίνησε πολύ καλά στον αγώνα και διατηρήθηκε κοντά στον Λιούις Χάμιλτον. Όταν ο Βρετανός αποφάσισε να περάσει στα πιτς τότε και εκείνος… πέρασε στην πρώτη θέση, την οποία και κράτησε μέχρι και το τέλος του αγώνα. Ο Χάμιλτον όταν έπεσε από την πρώτη θέση δεν έδειξε να μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο αγώνας ήταν μια καταστροφή για την Ferrari. Ο Ραϊκόνεν λόγω ενός προβλήματος στον κινητήρα κατευθύνθηκε πριν την έναρξη του γκραν-πρι στα πιτς. Το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε και έτσι δεν συμμετείχε καν στον αγώνα. Ο Φέτελ εκκίνησε από την 20η θέση λόγω ποινής και με συνεχή προσπάθεια ανέβηκε θέσεις τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων